Isı Stresi
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
 
"Sevgili kümes hayvanı çiftçisi
 
  Isı Stresi Nedeniyle Broyler Ölümünü 5. Haftadan itibaren Durdurun.
 
  Kanatlılarda, özellikle Broylerlerde sıcaklık stresinin anlaşılması, sıcak havalarda sürü performansının yönetilmesine ve iyileştirilmesine yardımcı olur.
 
  Sıcaklık stresi altındaki piliçlerin yaşamı sürdürecek kritik fizyolojik ayarlamalar yapması gerekir.  Yem alımı azaltılır ve su alımı artar.  Diyet ayarlamaları metabolik ısı üretimini azaltmaya ve besin alımını sürdürmeye yardımcı olabilir.  Isı stresinde enerji alımı ve amino asit dengesi son derece önemlidir.  Yeterli havalandırmanın sağlanması ve su tüketiminin teşvik edilmesi önemlidir.  Günün en sıcak saatlerinde kuş aktivitesinin en aza indirilmesi ısı yükünü azaltır.  Kontrollü oruç faydalıdır ve genellikle ısı stresi sırasında piliçlerin hayatta kalma oranını artırır.
 
  Sıcaklık stresi, sıcaklığın ve havanın bağıl neminin kanatlı üzerindeki birleşik etkisidir.  Bu etkin sıcaklık olarak bilinir.  Herhangi bir sıcaklıkta hava nemini artırmak, kanatlıların rahatsızlığını ve sıcaklık stresini artıracaktır.  Kümes hayvanı yetiştiricileri bulundukları yerdeki sıcaklık ve nemi dikkatle izlemelidir.
 
  Yaz aylarında genellikle yüksek bağıl nemin eşlik ettiği yüksek çevre sıcaklığı dönemleri yaygındır.
 
  Isı stresi sürünün verimliliğini derinden etkileyebilir.  33°C'nin üzerindeki çevre sıcaklıklarında, yüksek ölüm oranı ve büyük üretim kayıpları açıkça görülür, ancak daha az aşırı sıcaklıklarda, piliçlerde zayıf büyümenin bir nedeni olarak ısı stresi genellikle göz ardı edilir.
 
  Vücut Isısı Üretimi – Piliçler hareketsiz ve halsiz hale gelir, yem tüketimini azaltır ve böylece kısa sürede büyük ağırlık kaybeder.
 
  Radyasyon, Konveksiyon ve İletim birlikte duyulur ısı kaybı olarak adlandırılır.  Tavuğun termonötral bölgesi genellikle 18–25°C arasındadır.  Bu sıcaklık aralığında duyulur ısı kaybı, kuşun normal vücut sıcaklığı olan 41°C'yi korumak için yeterlidir.
 
  Termonötral bölgenin üzerindeki sıcaklıklarda kuş, normal vücut ısısını ve metabolik aktivitelerini sürdürmek için enerji harcamak zorundadır.  Bu, enerjiyi büyümeden uzaklaştırarak performans kaybına neden olur.
 
  Yüksek çevre sıcaklıklarında kuşlar, solunum yollarından suyun buharlaşmasını artırmak için Gular Refleks adı verilen hızlı, sığ ve açık ağız solunumu yapmaya başlar.  Nefes nefese vücut ısısını koruyamayınca piliçler halsizleşir, ardından komaya girer ve ölebilir.
 
 
 
 
 
Send SMS@ 
 
 




:: موضوعات مرتبط: kuşlar پرندگانpoultry , ,
:: بازدید از این مطلب : 348
|
امتیاز مطلب : 67
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 21 / 6 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی